Manastiri i crkve

Crkva Svetog Gerasima 

Smatra se verskim centrom Kefalonije. Manastir se nalazi 15 km od Argostolija. Godine 1560. Sv. Gerasimos je obnovio seosku kapelu sa mnogim članovima manastira koji su je nazvali „Novi Jerusalim“. Obučena u pogrebne haljine Sveca, Sveta relikvija se čuva u srebrnom kovčegu, za blagoslov vernika. Zaštitnik ostrva se slavi 16. avgusta tokom kojeg vam preporučujemo da učestvujete u tradicionalnoj proslavi, panigiri.

Kipouria

Tokom vašeg obilaska poluostrva Paliki, počevši od Liksurija, preporučujemo vam da svratite u manastir Kipouria. Izgrađen u 18. veku, na litici prema zapadu, nudeći gostima pogled na jedan od najspektakularnijih zalazaka sunca na ovom ostrvu. U Crkvi možete pronaći svete relikvije, poput komada Svetog krsta, retke postrenesansne, postvizantijske i italijansko-kritske ikone.

Crkva Device Marije Lagouvarda u Markopoulu 

Jedan od najpoznatijih hramova Kefalonije, Bogorodica u Markopoulu prima hiljade hodočasnika i drugih „znatiželjnih“ gostiju, 15. avgusta. Na dan kada Grčka slavi Uspenje Bogorodice, u ovoj crkvi se pojavljuju male bezopasne zmije sa oznakam u obliku krsta na glavi.

Za više informacija, kontaktirajte nas.