KEFALONIJA ZA DECU

Verovatno svi roditelji imaju istu dilemu: kako zabaviti decu  i učinite da letovanje postane ne zaboravno?

Ovo su naši predlozi ali ako otkrijete još neka zanimljiva mesta i aktivnosti, molimo vas da nam pošaljete fotografije i napište kratku priču koju ćemo objaviti na našem sajtu.

  1. Potražte na recepciji slikovnicu „Kefalonija za decu“ na srpskom jeziku. Spremite bojice i  zajedno sa vašim mališanima naučite kroz igru puno interesnatnih stvari o Kefaloniji.
  2. Posetite  ODYSSEUS ZOO LAND. Upoznajte decu sa Odisejem, epskim Homerovim herojem i njegovim avanturama i uživajte u prirodi i životinjama;  https://odysseuszooland.com
  3. Obidjite Drogarati pećinu. Otkrivena je 1963 godine i od tada svojom lepotom osvaja milione turista. Bogata stalaktitima i stalagmitima predstavlja jednu od najlepših pećina u Grčkoj.
  4.  Provozajte se barkom na Melisani jezeru. Još jedan geološki fenomen. Boje i svetlost koja obasjava pećinu su ne zaboravne!
  5. Kefalonija ima puno plaža na kojima deca mogu bezbedno da se kupaju i igraju ali jedna se izdvaja: Xi plaža. Ima sve što vam treba – crveni pesak, plitku i toplu vodu i igračke za decu.
  6. Kutavos laguna u Argostoliju je nacionalni park. Tu žive kornjače vrste Caretta Caretta.Ugrožena su i zaštićna vrsta. Možete se provozati pedolinom i videti ove divne životinje; https://www.kefalonia-activities.com/en/koutavos-bridge-de-bosset.
  7. Kad se umorite od kupanja, sunčanja i istraživanja ostrva preporučujemo vam suvlaki i giros u tavrni „To Karvuno“ u ulici Panagi Vallianou  br. 8, u Argostliju, i naravno kolače i sladoled u poslastičarnici „Premier“ u ulici Rizospaston 9.