PLAŽE

Zbog prelepih, dugih, peščanih i šljunkovitih plaža, veličanstvenih zaliva tirkizno-plavih boja, uređenih plaža sa sportskim i ugostiteljskim objektima, malih uvala, Kefallinia, kako još zovu ostrvo, postaje sve popularnija destinacija. Mnoge plaže su zbog kristalno čiste vode nosioci priznanja Plava Zastava.

Najbliže plaže Argostoliju su Makris Gialos, Costa Costa beach i Platis Gialos. Udaljene su desetak minuta vožnjom od naših apartmana. Plaže su organizovane sa suncobranima, ležaljkama i tuševima. Svaka ima svoj bar a na plaži Makris Gialos nalazi se istoimena taverna koju vam preporučujemo. Na Costa Costa plaži se često organizuju zabave.

Myrtos Beach

Ime Kefalonija je usko povezano sa imenom ove plaže. Ne postoji osoba koja je izabrala ovo ostrvo za destinaciju odmora, a da nije videla ovu prelepu plažu ili se kupala na njoj. Smatra se jednom od najlepših plaža u Evropi i zato nosi Plavu Zastavu. Posetioci su fascinirani netaknutom prirodom područja. Slike se ne mogu opisati rečima: velike stene okružuju zaliv a beli šljunak na dnu mora i tirkizno plava voda mame kupače.

Eglina plaža

 

Nalazi se oko 7 km od Argostolija, u blizini aerodroma. Peščana, uredjena plaža, idealna za porodice sa decom. Na ovoj plaži kao i na mnogim drugima peščanim plažama, kornjače prave svoja “gnezda” u koja polažu jaja iz kojih će se krajem septembra izleći mladunci.

Ai Helis plaža

Smeštena na oko 10 km od Argostolija, u neposrednoj blizini sela Svoronata, velika peščana plaža Ai Helis nudi brojne atrakcije za posetioce. Plitka, kristalno čista voda i prelepi sivo-smeđi pesak čine ovu plažu idealnom za porodice sa decom. Pristup je lak, a plaža ima organizovane ležaljke i suncobrane i bar. U letnjim mesecima organizuju se zabave na plaži.

Plaža Avithos

Nalazi se u blizini sela Kaligata i Svoronata, udaljena je približno 12 km od Argostolija. Ovo je peščana plaža sa prekrasnom planinskom pozadinom strmih litica i bujnom vegetacijom. Plitka, kristalno čista voda čine je vrlo sigurnom za decu. Postoji bar kao i organizovane ležaljke i suncobrani. Parking je dostupan.

Petani plaža

 

Petani je velelepna plaža smeštena na udaljenosti od 35 km zapadno od Argostolija, glavnog grada Kefalonije, na prelepom poluostrvu Paliki. Plava kristalna voda, zadivljujući pejzaž i miris joda je nešto što ćete dugo pamtiti.Voda se se na nekoliko metara od obale produbljuje i na Petaniju su često veliki talasi. Plaža je prekrivena uglavnom kamenjem i šljunkom. Pored plaže je parking i dve taverne sa ukusnom, lokalnom hranom. U neposrednoj blizini su neka prelepa sela i manastiri koje vredi posetiti.

Antisamos plaža

Jedna od plaža koja fascinira većinu posetilaca Kefalonije. Na putu do zaliva pogled oduzima dah kombinacijom tirkizno plave boje mora i zelenih boja bujne vegetacije okolnih brda. Voda je savršeno bistra i puna ribe i idealna je za ljubitelje ronjenja. Nagrađena je Plavom Zastavom, nalazi se 27 km istočno od Argostolija i nekoliko kilometara od luke Sami. Do nje se lako dolazi sa obalnog puta u Samiju. Vrlo je dobro je organizovana. Bar i restoran Mojito na plaži i  vodeni sportovi zadovoljiće vaše zahteve za hranom i avanturama. Antisamos je stekao svetsku slavu zahvaljujući  holivudskom filmu „Mandolina kapetana Korelija“, gde su neke od scena i snimane.

Xi plaža

Ovo je takođe vrlo poznata plaža koja se nalazi nedaleko od Liksurija, drugog po veličini grada Kefalonije. Dugačka plaža koja zadivljuje posetioce svojim crvenim peskom, plitkom vodom i idealna je za porodice sa malom decom!

Embilissi plaža

Ova prelepa plaža sa belim šljunkom smeštena je 2 km od sela Fiskardo. Stenovite formacije sa obe strane plaže stvaraju čarobno okruženje. Plaža nije organizovana tako da možete uživati u prirodnim lepotama sa bujnom vegetacijomi kristalno čistom vodom zelenih boja.

Foki Beach

Located 1.5 km from the village of Fiskardo, the name derives from the frequent occurrence of Mediterranean fur seals (Greek Fokia), Monachus Monachus. The beach is not arranged and is ideal for those who like shade, silence and a pebble beach. This deep bay overlooking Ithaca is surrounded by a dense forest of cypresses and olive trees, which descends to the emerald crystal sea.

Alaties “ Slana” plaža

 

Ova prelepa mala uvala smeštena je u regionu Erissos na manje od 9 km od Fiskarda. U selu Maganos skrenite levo i sledite znakove za Alaties beach i Chalikeri. Naziv Alaties potiče od soli koja se suši u malim šupljinama stena pored plaže. Nakon dana provedenog u Fiskardu i plažama u blizini, preporučujemo vam da popodne provedete ovde uživajući u zalasku suncu na ovoj lokaciji i svakako posetite “Alati All-Day Bar & Restaurant” i upotpunite užitak ukusnom mediteranskom hranom koju pripremaju Makis i njegova porodica.

+30 694 7839018 (WhatsApp)

+381 63 282 838 (Viber/ WhatsApp)

+30 694 4535345

Grčka

28100 Argostoli, Kefalonia

54 Ioannou Metaxa & Irakliou Street

Foto i video credits:

Vasilis Analytis, www.skypixels.gr

Rouchotas family